Når SmartBussen ruller ned ad Astrupstien i Aalborg, er det helt af sig selv den kører. Den lille selvkørende bus bevæger sig ned ad stien ved hjælp af et indkodet kort og GPS, som fortæller bussen den rute den skal køre. Samtidig navigerer bussen ved hjælp af en række sensorer, der fortæller bussen om dens omgivelser i en 60 meters omkreds 360° hele vejen rundt om bussen.

Du kan derfor forvente, at bussen opdager og reagerer på uventede objekter, mennesker og andre forhindringer, der ikke er indbygget i dens rute. Når SmartBussen registrerer disse vil den enten afgive et lydsignal der signalerer at bussen nærmer sig, sænke farten, eller bremse helt. Oplever du dette kan det højst sandsynligt betyde, at du blokerer for bussens indkodede rute og du bliver nødt til at flytte dig for at den kan fortsætte. 

Pludselige objekter der bliver registreret af bussens sensorer, kan resultere i pludselige og hårde opbremsninger for bussen. Det er derfor vigtigt at du tager hensyn til bussen især ved overhalinger eller ophold på Astrupstien - så tager bussen også hensyn til dig.

He er nogle eksempler på hvad SmartBussen reagerer på: 

  • Hvis man går eller står på stien kan bussen ikke selv overhale
  • Hvis man går på kanten af fortovet vil bussen passe på dig og holder sig derfor stille bag ved
  • Hvis man løber eller cykler om kap med bussen og kører skarpt ind foran bussen laver den nogle voldsomme opbremsninger – til stor gene for passagererne
  • Bussen kan ikke kende forskel på fugl og mennesker, hvis der derfor pludselig flyver en fugl ind foran vil den bremse kraftigt – sørg derfor for at sidde ned under kørslen

Bussen er altid bemandet med en af vores venlige operatører, der står klar til at vejlede dig og svare på alle de spørgsmål du måtte have om bussen. Du kan derfor trygt bevæge dig rundt sammen med SmartBussen på Astrupstien.